En tankeväckande bok: “The Five Dysfunctions of a Team”

I mitt arbete med utveckling av team av olika slag hade jag stor nytta och glädje av Patrick Lencioni´s bok The Five Dysfunctions of a Team.

Den är skriven som en fabel vilket gör den lättläst med ett tydligt budskap. Boken hjälpte mig att förstå varför team, även de bästa, ofta brottas med problem. Därför vill jag dela med mig av bokens budskap i form av en kort sammanfattning här.

Om du vill veta mer om hur du handskas med dysfunktionella/icke fungerande team i praktiken, läs boken, det är en investering i ditt ledarskap.

Du är också välkommen att kontakta oss på Team Coaching Nordic, för att diskutera hur vi kan hjälpa dig och ditt team för att undvika fallgroparna och göra ditt team än mer effektivt.

Läs sammanfattningen av Patrick Lencioni´s bok The Five Dysfunctions of a Team

Utmana ditt team

Har du hört talas om ”marshmallow-utmaningen”? Tom Wujec, professor vid Singularity University och pionjär inom området affärsvisualisering, har genomfört många sådana teamövningar med små och stora team, med förbluffande resultat.  Enligt honom är marshmallow-utmaningen en av de snabbaste och mest kraftfulla tekniker för att utveckla teams kapacitet, kreativitet och samarbete. Låt dig inspireras av hans TED-presentation som handlar just om det.

Tom Wujec om marshmallow-utmaningen...

Två TCI-produkter på svenska

Vi har nöjet att berätta att vi precis har testat en svensk version av enkäten Team Leader View™ och den funkar klockrent. Därmed finns just nu två av Team Coaching International’s produkter tillgängliga på svenska, Team Leader View™ och Team Diagnostic™.

Hur ser du själv på ditt team? Vilken förändring behövs? Hur skulle det vara om ditt team tände på alla cylindrar?

Simon Sinek inspirerar

Efter att ha läst boken ”Start With Why” var mina förväntningar på Simon Sinek skyhöga. När han äntligen kom ut med ”Leaders Eat Last” visade det sig vara en bok som gav mig en djupare förståelse av begreppet ledarskap.

Boken innehåller mängder med spännande verklighetsbaserade berättelser, Sinek illustrerar skillnaden mellan bra och dåligt ledarskap med exempel som alla kan förstå. Han visar tydligt hur vi kan få ut det bästa möjliga av oss själva och andra – hur vi kan bli äkta ledare. Hans budskap är kristallklart.

Jag rekommenderar boken till alla som jobbar med team och som vill föra sitt ledarskap till en högre nivå.

 

A team is not a group of people who work together. A team is a group of people who trust each other.

Simon Sinek

Upplev Simon Sineks föreläsning...